Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudományos hírek

 Kutatási tevékenységek

1. Időskori prevenció lehetőségeinek a kutatása

Az idősödési folyamat lassítása az indiai rasayana alapján, modern eszközrendszerrel. A kuttaás egyik alrészében a kaqun víz hatását vizsgálatuk 60 önként, 60-75 év közötti, kornak megfelelő egészségi állapotú emberen. Egy hónapig ittak napi 1/2 -1-1,5 l Kaqun vizet, illetve a kontroll csoport napi 1 liter normál vizet. 

A kutatási jelentés:

A „Kaqun víz hatása a cognitív funkciók sebességére” vizsgálat random kiválasztott, a korcsoportnak megfelelő egészségi állapotú idős embereken történt. A csoportok átlagéletkora 65 év körüli. Négy csoportot hoztunk létre, 1,5 l; 1 l; 0,5 l Kaqun vizet fogyasztók, valamint a kontroll csoport, amely 1 l csapvizet ivott. A mérések során a mérést végző, s azt kiértékelő nem ismerte a csoportbeosztást, az csak adatok feldolgozása után került az elemzők tudomására (kettős vak). Vizsgálva lett a dózis és a terápiás hatás összefüggése is.

Vizsgálva lett: pletismogram, HRV analízis eszközeivel a pulzus szám szórása nyugalmi  és terhelési állapotban; Vérnyomás (szisztolés és disztolés), oxigén szaturáció, SRT (reflex idő) és CRT ( cognitív idő).

A mérési adatok RopStat szoftverrel kerültek kiértékelésre, s a változások szignifikanciája elemzésre.

Szignifikáns eredményt kaptunk a vérnyomás csökkentő hatásra (szisztolés, diasztolés).

A pulzus szám szórásának a vizsgálatával meghatároztuk a stressz indexet. A napi 1,5 és 1 liter vizet ivó csoportban lehetett bizonyos intervallumokban szignifikanciát kimutatni.

A reflexidő csökkenésénél mindhárom csoportban szignifikáns eredményt kaptunk.

A cognitív idő vizsgálatánál mindhárom csoportban szignifikáns változást észleltünk.

Az oxigén saturáció szignifikáns mértékben csak a napi 1,5 l Kaqun vizet fogyasztók esetében növekedett.

A kontroll csoport adatainak az elemzése több esetben a bázis – első hét intervallumban hasonló eredményeket hozott, mint a Kaqun víz fogyasztása, de ez a hatás nem tartós. Ennek oka egyrészt a pszichés területen keresendő, de valószínűbb, hogy a folyadékhiány megszüntetésével,a keringő vérmennyiség felhígításából eredő javulást tükröz. Ez a javulás nem olyan tartós, mint a Kaqun víz fogyasztása által kiváltott hatás.

A dózis és a hatástartam vizsgálatánál látható, hogy az 1-1,5 l/nap dózis esetében a maximális hatás a 3.-4. Héten jelentkezik, fokozatos javulás után, míg a 0,5 l/nap fogyasztása esetében a második héten, utána az eredmény romlik. Ebből következik, hogy alapvetően az 1-1,5 l/nap dózis a megfelelő.

A vizsgálatból látható, hogy a Kaqun víz az idős lakosság esetében javítja a haemodinamikát, gyorsítja a reflex és gondolkodási folyamatokat, növeli a szervezet oxigén tartalmát.

2. Musculo-dystrophya Kaqun vízzel történő kezelésének vizsgálata

A vizsgálat célja az oxigén hiánnyal született, izomműködési rendellenességben szenvedő gyermekek esetében a kaqun vízben történő fürdetés hatásának vizsgálata

3. Részvétel a "Multidimensional Autism Project London" kutatásban

A project célja a keleti és nyugati gyógyászat, pedagógiai, pszichológiai (spirituális) mődszerek egységesítése a betegség felismerésétől a kezelésig.

4. Kaqun gold gél hatásmechanizmusának kidolgozása:

A Kaqun Gold krém 220 mg/l oxigéntartalmú víz gélesítésével, valamint aranyszemcsékkel való elkeverésével készül. Ennek következtében a következő hatások érvényesülnek a használatakor:

1.      A Kaqun víz a következő hatással rendelkezik:

a.       A Kaqun vízben az O:H arány eltolódik az oxigén javára

b.      Az alacsony elemszámú vízklaszter képes a sejtmembránon áthatolva oxigént juttatni a bőrsejtek mitocondriumaihoz, amellyel a sejtek energiatermelése, életképessége fokozódik (sebgyógyulás fokozódása). Ez az oxigén transzport független a keringéstől tehát mikroangiopathia esetében is eljut a sejtekhez

c.       A vízben lévő OH- gyökök aktivizálják az immunrendszert, tágítják az ereket, elősegítik a patológiás sejtek apoptózisát. Csökkentik a bőrön keresztül kiválasztódó savas toxinok mennyiségét.

d.      A normál víz hidratálja a bőrt, ezáltal az teltebbé és puhábbá válik.

2.      Az arany részecskék hatása

Az Ayurveda és az Unani gyógyászat régóta használja az arany részecskéket tonizálásra és rejuvenizációra. A modern kutatások feltárták a nano méretű arany szemcsék hatását:

a.       A nano anyagok bőr rétegeibe való lejutása függ a mérettől és a lipid csomagolástól. A 10µ alattiak lejutnak a bőralatti rétegig, ahonnan gyorsan elvándorolnak, a 10-40µ közöttiek hosszabb ideig megmaradnak a bőr rétegeiben, a 40µ felettiek megállnak a szarurétegben.

b.      Az arany nano részecskék 3-4 elemből álló klasztereket képeznek, amelyek a fehérjékhez kötődnek, ezáltal meggátolják a fehérjék káros összekapcsolódását, valamint nem enzimatikus glycolisátióját (nonenzimatic glycolisation). Elősegíti oxigénhiányos környezetben is a glycolizis rendes működését, Ezáltal meggátlódik a ß-amiloid összekapcsolódása (káros fehérje kristályosodás, amely az agyban az Alzheimer kór okozója), valamint a fehérjék cukorral való összekapcsolódása. Ezzel gátolja a microangiopathia kialakulását, a rugalmas rostokon a keresztkötések létrejöttét, amelynek nagy szerepe van az erek, valamint a bőr rugalmasságának az elvesztésében, az arteriosclerozis kialakulásában. A haemoglobin glycolisatiója csökkenti az oxigénszállító képességet, ezért az arany összekapcsolása oxigénnel jelentősen növeli a szövetek oxigén ellátottságát, a norm. folyamatok helyreállását. A glycolisált fehérje színe megváltozik, ez látható a bőrön mint bőr pigment elváltozás, amelyek a Kaqun Gold kezelés hatására elhalványodnak.

 

Összességében: A Kaqun Gold gél meggátolja a bőrben létrejövő – korral előrehaladó – pathológiás elváltozásokat, elősegíti a bőrsejtek energiatermelését, vitalizációját, ezáltal elsőrendű gyógyászati és kozmetológiai eredményhez vezet.