Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Speciális ellátás - az idősödés prevenciója, rasayana (anti ageing)

Megállapodás jött létre a preventív geriátria kutatására, oktatására, művelésére a Jaipuri Nemzeti Ayurvéda Intézettel.

Cognitív teszt kitöltés!

Nyissa meg az alábbi lapot, állítsa be a magyar nyelvet, s tesztelje szellemi frissességét!

 

—http://trebag.hu/mindwell/index.php?test=1&jatekszam=-1

Ha nem megfelelő az eredménye, foglalkozni kell szellemi erejével. Keressen bennünket.

 

 

Az idősödés sajátos társadalmi  probléma. Az európai jellegű társadalmak - ahol atomizált, kicsiny családok találhatóak - az idősek ellátása problémát okoz. Azokban a társadalmakban, ahol a többgenerációs nagycsaládok a jellemzőek, ez a probléma ismeretlen. Az idős embernek feladata, szerepe van a családban.

Nálunk az idősödés az egyén számára fátumszerű végzet, vagy akként éljük meg. Pedig a lényeg azon az ismert tételen nyugszik, hogy idős, aki annak érzi magát. Az idősödés akkor kezdődik, amikor életfunkcióink sérülnek, hiányossá válnak. Melyek ezek a funkciók az ayurveda szerint?

  • a bőrünk turgora, állapota, ráncossága
  • a hangunk változása
  • izmaink gyengülése
  • a memóriánk megléte
  • a jó emésztésünk
  • az érdeklődésünk a másik nem iránt

amennyiben ezek megvannak, nem tekinthetjük magunka öregnek.

Az idősödési prevenciós projectünkben egyesítjük a keleti és nyugati gyógyászat eredményeit, lehetőségeit.

Az idősödés legelső jele a csökkenő memória, valamint az erek meszesedése. Ezért kidolgoztunk egy merőmódszert, amellyel ezek a funkciók korai elváltozásai már mérhetőek, s igen korai stádiumban megkezdhető ezen gyengült funkciók helyreállítása különböző tréningekkel, gyógynövényekkel.

Beállítottunk egy keleti kozmetikai szalont is, amelyben a nyugati szerek mellett a keleti kozmetikumok is igénybe vehetők.

reflexidő vizsgálat

 Példa az agyi tevékenység vizsgálatára: az ábrán egy reflexvizsgálat diagramját látjuk. A vizsgálat alanynál két gyakorisági csúcs látható, a 280 és 360 msec-nál. az átlag időtartam 321 msec (normál érték 100 msec), a szórás 75,7. Ez egy jelentősen lassult eredmény, azonban egy viszonylag kis szórásértékkel. Ha az egyes elemeket sorban vizsgáluk, még a fáradás mértéke is megállapítható. Az ilyen egyén teljesen normális életet él, azonban ezen eredmény alapján a preventív kezelése mindenféleképpen szükséges.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.